Naar onderdeel 8 tot 11 jaarNaar onderdeel 11 tot 14 jaarNaar onderdeel 14 tot 18 jaarNaar onderdeel voor volwassenen
11 tot 14 jaar kindermishandeling

Een verhaal over lichamelijke mishandeling

Het begon allemaal met een videootje, gisteravond. Tim werd al een beetje zenuwachtig toen z'n moeder uit de videotheek kwam. 'Alleen met mama film kijken', dacht Tim, 'als dat maar goed gaat.' De film begon en Tims moeder zette nootjes op tafel. Ze was heel vrolijk en lag bijna onder de tafel van het lachen. Tim werd nerveus. 'Zo leuk is die film toch ook niet? Ik wou dat papa thuiskwam', dacht hij.
Halverwege de film werd zijn moeder heel stil en toen ineens kreeg ze het weer . . . Ze sleurde Tim van de bank en sloeg hem bont en blauw. Ze riep dat Tim ego´stisch was omdat hij de bak met nootjes had leeggegeten. Ze sloeg zo hard, dat Tim steeds harder moest huilen. Hij rukte zich uiteindelijk los en rende naar zijn kamer.

Tim kon die nacht nauwelijks slapen van de pijn. Hij hoorde zijn vader nog thuiskomen. 'Als papa dit zou weten', dacht Tim. 'Maar mama doet dit alleen als papa niet thuis is.'
Het is zaterdagochtend Tim wordt wakker. Hij probeert zich uit te rekken, maar zijn hele lichaam doet pijn van gisteravond. Tim hoort de buitendeur. Zijn ouders gaan naar de stad, dat doen ze wel vaker op zaterdag. Tim strompelt uit bed. 'Gelukkig hoef ik niet naar school vandaag', denkt hij. 'Maandag zullen die blauwe plekken wel weg zijn. Waarom doet mama dit toch? Doe ik iets verkeerd ofzo?'

Tim banjert wat door het huis, kijkt televisie en gaat uiteindelijk achter zijn bureautje zitten om wat te computeren. In z'n la heeft hij een folder van de Kindertelefoon. Die folder had hij op school gekregen toen Marry van de Kindertelefoon kwam. Marry kwam uitleggen wat de Kindertelefoon is. Er bellen kinderen die gepest worden en kinderen die verliefd zijn. Maar er bellen ook jongens en meisjes die geslagen worden door hun ouders. Ieder kind dat iets wil vertellen, mag bellen. Tim kijkt de folder nog eens door. EÚn stukje gaat over kinderen die geslagen worden door hun ouders. Er staat dat zulke ouders vaak zelf grote zorgen of problemen hebben. 'Zou dat bij mama ook zo zijn of is het allemaal mijn schuld?', denkt Tim. Hij ziet in de folder overal 0800 - 0432, het nummer van de Kindertelefoon. Hij twijfelt even, maar loopt dan naar beneden en pakt de telefoon. Hij draait het nummer. 'Met de Kindertelefoon, met Ilse', hoort Tim zeggen.

Foto: Huug Schipper

Verhaal beluisteren
Naar verhaal over Kim
Naar verhaal over Nadia
Naar verhaal over Spencer

Heel goed dat Tim in actie kwam. Hij belde met de mensen van de Kindertelefoon. Die zijn er speciaal voor. Samen met Tim zullen ze zoeken naar de oplossing van zijn probleem. Als jou zoiets gebeurt, laat je dan ook horen!

• Terug • Over deze site• Sitemap